De Himalayan Rejuvenation Treatment

De Himalayan Rejuvenation Treatment (HRT) is een echte ayurvedische behandeling, deels gebaseerd op de panchaharma. Panchaharma betekent letterlijk: “vijf reinigende behandelingen”, en voor de HRT is hieruit gedistilleerd wat voor het westen bruikbaar is. Het gaat in principe dan ook om vijf behandelingen, waarbij het lichaam ontgift en het immuunsysteem  verhoogd wordt. De behandeling wordt zowel therapeutisch als preventief toegepast, met als doel het lichaam in balans te brengen.

Afbeelding 004De producten:

We beginnen met een voetbad waarbij de dosha’s bepaald worden. Na de keuze van de meest geschikte oliën krijgt u een Neti-massage met compostion. Het doel van deze massage is de lymfestroom te stimuleren; het lichaam te ontgiften en om tot ontspanning te komen. Deze massage vindt plaats op een body-chair. Na de massage krijgt u een stoombad, voorover zittend op de body-chair.

De volgende stap is de massage bank. Twee masseuses exfoliëren, oliën in, en geven een synchroon massage, waardoor zowel lichaam als geest in balans worden gebracht. Dan wordt er gerelaxt in de Steamy Wonder (een speciaal voor Aveda ontwikkelde stoomtent). De temperatuur in de stoomtent bedraagt tussen de 42 en 48 graden Celsius.

Na de stoomtent wordt de Sirodhara (een ayurvedische druppelaar) boven het hoofd geplaatst. Sirodhara staat voor het  druppelen van een dun stroompje warme jojoba- en kokos-olie, vermengd met etherische olie van roos, op het “derde oog”. Het beïnvloed het samenwerken van de twee hersenhelften. Zo krijg je een totale ontspanning van de geest. De Himalayan Rejuvenation Treatment (HRT) is een echte ayurvedische behandeling, deels gebaseerd op de panchaharma. Panchaharma betekent letterlijk: “vijf reinigende behandelingen”, en voor de HRT is hieruit gedistilleerd wat voor het westen bruikbaar is. Het gaat in principe dan ook om vijf behandelingen, waarbij het lichaam ontgift en het immuunsysteem verhoogd wordt. De behandeling wordt zowel therapeutisch als preventief toegepast, met als doel het lichaam in balans te brengen.